aspalsta.net Foorumin päävalikko aspalsta.net
Keskustelua Aspergerin syndroomasta
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 


Aspalsta.net on siirtynyt historiaan. Palsta on edelleen luettavissa mutta viestien kirjoittaminen ei toimi eikä päivityksiä enää tulla tekemään.
Tietoturvaan ja yksityisyyden suojaan liittyvistä syistä palstan sisältöä ei tulla kopioimaan toiselle palvelimelle.


Yksityisviestit toimivat vielä toistaiseksi.

Miten lapsen aggressiivisuus kuriin?!? APUA!!!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    aspalsta.net Foorumin päävalikko -> Aspergerlasten vanhemmille
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
MerjaLiittynyt: 26 Tou 2007
Viestejä: 54
Paikkakunta: Vantaa

LähetäLähetetty: Maanantai 17. Marraskuu 2008, 13:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hei!

Olen taistellut yli 10 vuotta as-oireisen poikani kanssa sadakseni apua hänen aggressiiviseen käyttäytymiseen. Poika täyttää ensi vuoden alussa 15 ja erotettu nyt normaaliluokalta. Poika kävi kemian tunnilla toiseen poikaan kiinni kurkusta ja uhkasi tappaa. Poika oli viikon Hesperia B 1:ssä, jossa hoitosuosituksena huostaanoton valmistelun aloittaminen. Sairaala ei hoida aggressiivisiä aspergereita, vaikka kuinka niillä olisi diagnoosit., näin sanoi Hesperia B1 ylilääkäri. Ei ainakaan Helsingissä. Ihmettelen, kun sairaala ei tunne mitään menetelmiä aggressiivisuuden poistamiseksi, ainoa menetelmä on HUOSTAANOTTO.

Meillä risperdal lääke kyllä auttaa jonkin verran mutta lisäksi tarvittaisiin käyttäytymisterapiaa, missä opetettaisiin miten toisella tavalla voisi käyttäytyä kuin lyömällä tai rikkomalla esineitä.

Jos olen yrittänyt hakea apua, tulkitaan se aina että koti ei ole tarpeeksi pojan psyykkistä kehitystä tukeva. Niin nytkin vaikka väkivaltatilanne tapahtui koulussa. Pahinta on mielestäni se, että aggressiivinen aspergerlapsi tulkitaan tulevaksi nuorisorikolliseksi. Ns. asiantuntijat eivät ymmärrä, että kysymyksessä on lapsen rajottuneet menetelmät ilmaista tunteitaan. Jos aggressiivistä käyttäytymistä ei saa poikki siitä tulee helposti tapa.

Omasta kokemuksestani tiedän, että lastenkoti ei auta tähän ongelmaan, päinvastoin se lisää aggressiivistä käyttäytymistä, näin kävi poikani kohdalla. Usein aggressiivisesti käyttäytyvät lapset ovat tulistuvia ja eittäin turhautuvia lapsia, joilta puuttuvat joustavuuden ja sopeutumisen taidot.(vrt! kirja: Tulistuva lapsi). Kuri ja rangaistukset eivät tehoa heidän kohdallaan, mutta sitäkään suomalaiset asiantuntijat eivät ymmärrä.

Vanhemmille tilanne on toivoton, kun saa elää jatkuvan huostaanoton paineen alla. Ainoa keino on pysyä itse rauhallisena ja rukoilla, että aika pelastaisi ja lapsi saataisiin 18-vuotiaaksi, jolloin huostaanoton pelko loppuisi.

terv. Merja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
akuLiittynyt: 11 Elo 2005
Viestejä: 51

LähetäLähetetty: Keskiviikko 19. Marraskuu 2008, 19:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voimia sinulle Merja. Olen todella tyrmistynyt tästä huostaanotto asiasta. Shocked Itsellä myös tulistuvia assipoikia, 7-v ja 5-v. 7-v ei tulistu kuin koulussa, kotona ei ollenkaan---pienluokkaan meni. 5-veellä tosi rankkaa tekstiä, yrittää polttaa talon kostoksi, kun on viety rauhottumaan. Lyö haarukalla päiväkodissa, uhkaa purra sähköjohtoja kostoksi rajoittamisesta.
Todella toivon sulle voimia, koska lapsesi on jo noin iso. Tämän pienen saa vielä pideltyä, mut toi huostaanotto ei todellakaan kuulosta kivalta. Jospa peruskoulun jälkeen helpottaisi, kun koulu loppuu. Auttaiskohan välivuosi koulusta (en tiedä, tuli vaan mieleen), jotta ikää karttuisi?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MerjaLiittynyt: 26 Tou 2007
Viestejä: 54
Paikkakunta: Vantaa

LähetäLähetetty: Perjantai 21. Marraskuu 2008, 10:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

HEI!

Ei huostaanotto todellaakaan aja lapsen etua.Tiedän sen, että lastenkodeissa, ns. psykiatrisestikin suuntautuneet hoitolaitokset ovat hyvin kuriin ja rangaistuksiin perustuvia. Niiden ajattelumalli perustuu siihen, että lasta ei ole rajoitettu tarpeeksi, harvemmin jaksavat keskustella sayvällisemmin.

Nyt kun poikani lähentelee 15-vuoden ikää, niin hoitoneuvotteluissa painotetaan hänen mahdollista rikollisuuttaan. Eli lapsi nähdään koko ajan pahantapaisena, joka tarvitsee paljon kuria...eikä sitä, että lapsi hahmottaa eri lailla asiat ja että hänellä ei ole keinoja ilmaista itseään.

Toki on niinkin, että as-oireisen on opittava yhteiskunnan sääntöjen mukaisesti elämään. Menettelytavat lapsen ojentamiseksi ei pitäisi perustua voimaakkaasti rangaistuksiin vaan keskusteluun.

terv. Merja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    aspalsta.net Foorumin päävalikko -> Aspergerlasten vanhemmille Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissaPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group